Contact

Fysiotherapie Delft Zuid

 

Zagwijnpad 1
(zijstraat Buitenhofdreef)
2625 PM Delft

 

Telefoon:

 

015-2620285
06-46139952
(ook Whatsapp)
(Tessa van Ommen)

 

en/of

015-2566422
(Gerald van Vollevelde)

 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

klik hier voor locatie

Behandeling

Voor elke behandeling geldt dat intensieve behandeling in het begin het beste resultaat oplevert. De duur van de totale behandeling is afhankelijk van een aantal factoren en verschilt per persoon. Om het aanwezige lymfevocht weg te krijgen, kan gebruik worden gemaakt van de volgende zes methoden;


1. Manuele Lymfedrainage, methode Vodder;

dit is een milde massagevorm die erop gericht is het lymfestelsel te stimuleren.

Het lymfestelsel;
Het menselijke lichaam bestaat voor 2/3 deel uit vocht. Dit vocht bevindt zich in en rondom alle lichaamscellen, de bloedbanen, lymfbanen en de hersenbanen. Zeer veel processen verlopen via dit lichaamsvocht. Onder meer het vervoer van zenuwprikkels, hormonen of schadelijke stoffen (b.v. bacteriën) en het uitwisselen van stoffen (b.v. bouw-, afbraakstoffen) of van gassen (b.v. zuurstof, koolzuurgas).
Deze processen via het lichaamsvocht noemen we de waterhuishouding. Het lichaam is in een optimaal evenwicht als de waterhuishouding in een optimale conditie verkeert. Het lymfstelsel speelt een belangrijke rol bij het scheppen en onderhouden van de ideale leefomgeving voor onze lichaamscellen. Het is namelijk de lymfe die daar een voedende, zuiverende en drainerende rol vervult. Lymfdrainage is dus een normale, natuurlijke functie in ons lichaam. Deze functie kan echter bemoeilijkt worden als gevolg van een ongeval, ziekte of stress. In dit geval kan de drainage van de lymfe manueel (met de handen) geoptimaliseerd worden.

Methode Vodder; 
De stimulatie is nodig om het teveel aan vocht (zichtbaar en onzichtbaar oedeem) beter c.q. sneller via de lymfebanen af te voeren. Het bijzondere van de therapie van Dr. Vodder is, dat die niet alleen gericht is op de drainerende werking van het lymfstelsel, maar voorál op de voedende en zuiverende werking van al het lichaamsvocht. Hierdoor worden eventuele stagnaties opgeheven, de immuniteit (weerstand) verhoogd, de stress verminderd en het hormonale stelsel geoptimaliseerd.

Hoe gaat het in z'n werk?
Bij de Manuele Lymfdrainage volgens de methode Vodder wordt ritmisch een heel zachte, spiraalvormige druk uitgeoefend op de lymfklieren en lymfbanen; de richting wordt bepaald door de stroomrichting van het lymfstelsel. Heel belangrijk daarbij is het ritme van deze 'handgreep'. Dat ritme komt overeen met het openen en sluiten van de kleppen in de lymfbanen en in de haarvaatjes, want alleen dan kan al het 'overtollige' lichaamsvocht goed worden afgevoerd.
De massage begint bij de lymfklieren in de hals (de basis) gevolgd door, afhankelijk van de klacht, de lymfklieren in de buikstreek, oksels, liezen en het gelaat. Heeft de patiënt buiten deze gebieden klachten, dan zal daar een specifieke behandeling op volgen.


2. Voorlichting en adviezen;

met betrekking tot huidverzorging, belasting van het aangedane lichaamsdeel, omgaan met beperkingen in het dagelijks functioneren, het aanmeten van steunkousen etc.

3. Ambulante compressietechniek;

het zwachtelen van het aangedane lichaamsdeel. Tegenwoordig zijn er meerdere manieren om compressietherapie toe te passen. Zo kan er gebruik gemaakt worden van speciale zwachtelkousen of op maat gemaakte klitteband systemen die de patient zelf aan en uit kan trekken (cirq aid procucten)

4. Oefentherapie;

bestaande uit  houdings- en beweegadviezen, ademhalingstechnieken, drainage-, mobiliserende- en spierfunctie oefeningen.


5. Lymfetaping;

dit is een techniek waarbij speciale, huidgelijkwaardige tape wordt gebruikt. Het doel van deze behandeling is om hard oedeem zachter te maken en geeft ondersteuning bij de vochtafvoer. Tevens wordt deze tape techniek gebruikt bij het behandelen van littekens.


6. Deep oscillation

Klik hier voor meer informatie over deep oscillation

De behandeleffecten zijn doorgaans: omvangvermindering, spanningsafname, pijnvermindering, functieverbetering en afname van
de infectiekans.

Wanneer nodig meten wij ook therapeutische elastische kousen aan voor zowel armen en benen.

   Aangesloten bij: 

logo kngf logo nvfl logo vodder logo fysiotek