Contact

Fysiotherapie Delft Zuid

 

Zagwijnpad 1
(zijstraat Buitenhofdreef)
2625 PM Delft

 

Telefoon:

 

015-2620285
06-46139952
(ook Whatsapp)
(Tessa van Ommen)

 

en/of

015-2566422
(Gerald van Vollevelde)

 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

klik hier voor locatie

Zwachtelen

Elastische kousen moeten aangemeten worden wanneer uw benen niet opgezwollen zijn. Bij teveel oedeem zal de bandagist adviseren uw benen eerst in te zwachtelen. Door korte rek zwachtels te gebruiken en met een speciale techniek te verbinden, neemt het oedeem af.
Het zwachtelen wordt in sommige gevallen door ons gedaan, maar meestal door de thuiszorg of op de poli van de dermatologie. Wij adviseren om te zwachtelen wanneer we teveel oedeem in uw benen zien en zullen u dan terug verwijzen naar de huisarts.

Waarom zwachtelen?

Als uw benen opgezwollen zijn, hebben uw benen een grotere maat dan normaal. Daardoor zou er een te grote kous worden aangemeten. In het begin zal een te grote kous zijn werk wel doen. Totdat het oedeem afneemt, dan zakken uw kousen af en hebben ze geen effect meer.

Veel mensen zien ertegenop om ingezwachteld rond te lopen. Het is misschien even vervelend, maar bedenk dat wanneer oedeem in het begin goed aangepakt wordt, u met de juiste kousen geen last meer zult hebben van opgezwollen benen.

Om te voorkomen dat uw benen tijdens het aanmeten weer opzwellen, vragen wij u met de zwachtels om naar uw afspraak te komen. Voor het aanmeten doet de bandagist uw zwachtels af. Mocht er geen kous op voorraad zijn, zwachtelt hij u daarna weer in.

In sommige gevallen is zwachtelen niet mogelijk en zijn er andere oplossingen. Bijvoorbeeld de firma varitex  heeft een oplossing voor deze mensen.

Het CircAid-systeem bestaat uit niet-elastisch banden die sluiten met behulp van klittenband. Ieder patiënt die tot zijn voeten kan reiken, kan deze verbanden makkelijk zelf aanleggen, maar ook een (mantel)zorgverlener zal er weinig moeite mee hebben. Een ander groot voordeel is dat CircAid verbanden verstelbaar zijn als het been of de arm in omvang afneemt. Dus geen afzakkende zwachtels meer maar gewoon de klittenbanden even verstellen. De producten zijn herbruikbaar en dus kostenbesparend, gemakkelijk en snel aan te leggen, bevordert de zelfredzaamheid en is kosteneffectief.

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.. http://www.varitex.nl/circaid.asp

CircAid producten kunnen in onze praktijk aangemeten worden. U dient hiervoor een speciaal receptformulier te laten ondertekenen door uw arts.

   Aangesloten bij: 

logo kngf logo nvfl logo vodder logo fysiotek